Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot:Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia belgijskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)800 g
truskawekpo 150 g białej i
mlecznej czekolady3 łyżki miękkiego
masłapo 3 łyżki
płatków migdałowych i wiórków ciemnej
czekoladyTruskawki w
czekoladowych koszulkach - sposób przygotowania:
Owoce myjemy, osączamy, zachowujemy szypułki.
Czekolady kruszymy, wsypujemy do osobnych rondelków, do każdego dodajemy po 1,5 łyżki
masła. Rondelek z
białą czekoladą ustawiamy na większym naczyniu z gorącą
wodą i mieszamy, aż
czekolada się stopi i połączy z
masłem. Połowę
truskawek kolejno chwytamy za szypułki i zanurzamy w
czekoladzie, oprószamy je wiórkami z ciemnej
czekolady i układamy na tacy wyścielonej pergaminem. W ten sam sposób przygotowujemy
mleczną czekoladę. Zanurzamy w niej
truskawki, posypujemy je
migdałami i układamy na tacy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu