Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Owsianka egzotyczna - składniki:filiżanka
płatków owsianychłyżka
wiórków kokosowychmała puszka
mleka kokosowego (niekoniecznie)1/2
bananaplaster
pomarańczyOwsianka egzotyczna - sposób przygotowania:
Płatki owsiane w miseczce zalewamy wrzątkiem (tak by
woda sięgała o 1 cm wyżej niż
płatki) wieczorem i zostawiamy na noc. Rano dosypujemy wiórki, dodajemy plasterki
banana i zalewamy
mleczkiem kokosowym. Dekorujemy plastrem
pomarańczy. Rada: Ugotowane
płatki, co tu dużo mówić, nie wyglądają zbyt apetycznie. Warto zatem zadbać o to, żeby potrawa nabrała rumieńców. Zapiec w małej foremce, podać na kolorowym talerzyku, udekorować kleksami
konfitur albo plastrami
owoców.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu