Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Twój przepis na orzeźwienie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej100 ml
mlekapokruszone kostki
lodu3-4 duże łyzki
lodów śmietankowychłyżkę
mleka słodzonego o smaku karmelowym
Kawa mrożona z nutką karmelu - sposób przygotowania:
Kawę zaparzyć w około 200 ml
wody, odstawić na chwilę do przestudzenia. Następnie do
kawy dolać
mleko, wrzucić pokruszony
lód, 3-4 duże łyżki
lodów, łyżkę
mleka słodzonego, wszystko zmieszać za pomocą blendera. Przelać do wysokich szklanek. W wersji ultra kalorycznej można przyozdobić z wierzchu
bitą śmietaną.Zrób
kawę mrożoną metodą szokową. Błyskawiczne ochłodzenie na upalne dniPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu