Wykonanie
« Powrót  
Ciasto filoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
mąka ziemniaczana 100 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
woda 1 szklanek
masło płynne według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać do miski i wymieszać z
mąką ziemniaczaną oraz
solą. Zrobić wgłębienie i wlać pół szklanki
wody.
Mąkę z brzegów ostrożnie zgarnąć do środka, następnie stopniowo dolać jeszcze pół szklanki
wody. Zagnieść ciasto, przykryć wilgotna ściereczką i odstawić na 2 godziny.Rozwałkowywać ciasto porcjami na bardzo cienkie płaty i smarować, pędzelkiem, płynnym
masłem, aby się nie łamało. W zależności od przepisu wyłożyć
ciastem jedna formę lub kilka mniejszych foremek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: