Pierogi z borówkami, konfiturąfigową z orzechami i ricottą podane z sosem czekoladowym, śmietaną i jagodami goji/1 porcja/80 g mąki z pszenicy kamutszczypta soliżółtko60-70 ml ciepłej wodyłyżeczka olejukokosowegogarść borówek + 100 g ricotty+ 2 łyżki konfitury figowej z orzechami (Lucien Georgelin)Mąkę przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać wody, mieszając łyżką. Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.Odłożyć na około 15 minut i przygotować nadzienie.Borówki rozmrozić, osuszyć, następnie zmiksować w blenderze na gładką masę wraz z ricottą i konfiturą.Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody.Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię, odcedzić i podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!