Jeden z moich pierwszych udanych wypieków i zarazem bardzo smaczny. Zapraszam wszystkichSkładniki :4 jajka1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej3 / 4 szklanki mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 margaryna – rozpuszczona i ostudzonaaromat waniliowy2 łyżki gorzkiego kakaoJajka zmiksować na wysokich obrotach z cukrem i stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Do masy wlać rozpuszczoną margarynę, ponownie mocno zmiksować i dodać aromat waniliowy.Odlać 2 / 3 część ciasta, a do pozostałej części dodać kakao.Formę keksową wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą lub mąką. Wlać jasne ciasto , następnie wyłożyć ciemne ciasto na całej długości.Przemieszać lekko widelcem tak żeby ciemna warstwa lekko wniknęła w jasnąWstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 45 minut. Ciasto po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.