Wykonanie
Muszę przyznać, że zabierałam się już do niego od dłuższego czasu, aż w końcu się udało. Jest nieporównywalnie smaczniejszy od tego kupnego, a śmiem twierdzić, że wychodzi też ekonomiczniej przyrządzenie go samemu w domu ;)
Potrzebne składniki:1
laska waniliiok. 1,5 szklanki
cukruSposób przygotowania:
Laskę wanilii przekrawamy, wybieramy środek, a resztę kroimy w paski.Nasypujemy trochę
cukru, dodajemy
wanilii i tak naprzemiennie aż do całości.Zakręcamy i odstawiamy do ok. 2 tygodnie, co jakiś czas mieszając.Następnie mielimy w młynku i otrzymujemy pyszny domowy
cukier waniliowy, idealny do ciast i deserów, prawda, że proste? ;)Smacznego!Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.