ßßß Cookit - przepis na Pasteryzowane koktajlowe pomidorki.

Pasteryzowane koktajlowe pomidorki.

nazwa

Wykonanie

Na działce urosło mi dużo koktajlowych pomidorków i postanowiłam je zapasteryzować ;)
Potrzebne składniki:
1 kg czerwonych pomidorków koktajlowych
1 kg żółtych pomidorków koktajlowych
2 cebule
woda na 1 l wody łyżka cukru i łyżka soli
Sposób wykonania:
Słoiki wyparzamy. Na dno kładziemy po kilka piórek cebuli. Układamy warstwami nakłute czerwone i żółte pomidorki koktajlowe.
Przygotowujemy zalewę - na 1 l wody wsypujemy 1 łyżkę soli kamiennej i 1 łyżkę cukru. Mieszamy i zalewamy, zostawiając min. 1 cm od brzegu słoika.
Zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, który zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy na wolnym ogniu 10-15 min. Zostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/08/pasteryzowane-koktajlowe-pomidorki.html