Wykonanie
Na działce urosło mi dużo koktajlowych
pomidorków i postanowiłam je zapasteryzować ;)
Potrzebne składniki:1 kg czerwonych
pomidorków koktajlowych1 kg żółtych
pomidorków koktajlowych2
cebulewoda na 1 l
wody łyżka
cukru i łyżka
soliSposób wykonania:Słoiki wyparzamy. Na dno kładziemy po kilka piórek
cebuli. Układamy warstwami nakłute czerwone i żółte
pomidorki koktajlowe.Przygotowujemy zalewę - na 1 l
wody wsypujemy 1 łyżkę
soli kamiennej i 1 łyżkę
cukru. Mieszamy i zalewamy, zostawiając min. 1 cm od brzegu słoika.Zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, który zalewamy
wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy na wolnym ogniu 10-15 min. Zostawiamy do wystygnięcia.Smacznego !