ßßß Cookit - przepis na Arbuzowy deser z winogronem i kandyzowaną skórką pomarańczy.

Arbuzowy deser z winogronem i kandyzowaną skórką pomarańczy.

nazwa

Wykonanie

Lubię eksperymentować ze smakami, dodatkami. Tym razem powstał arbuzowy deser z winogronem i kandyzowaną skórką pomarańczy, która wraz z miodem fajnie podkreśliła smak deseru.
Potrzebne składniki :
1 kg arbuza
330 g śmietany 12 %
3 łyżki miodu
50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej ( ja użyłam firmy Gold Pack )
30-40 dkg winogrona
2 łyżki żelatyny
6,7 łyżek wody
Sposób wykonania:
2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w wodzie. Zostawiamy na kilka minut, żeby natężała. Następnie gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia !
W czasie oczekiwania na żelatynę do miski wlewamy 330 g śmietany 12 %, dodajemy pokrojonego na drobne kawałki arbuza bez pestek oraz 3 łyżki miodu. Całość miksujemy ( zostają drobne kawałki arbuza ). Dodajemy pokrojone wypestkowane winogrona, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej. Dolewamy żelatyny.
Całość przelewamy do pucharków, tak po 4 h deser powinien być gotowy ;)
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/08/arbuzowy-deser-z-winogronem-i.html