ßßß Cookit - przepis na Golonka w piwie i warzywach - po bawarsku.

Golonka w piwie i warzywach - po bawarsku.

nazwa

Wykonanie

Na wszystkich uroczystościach niezmiennie zachwycałam się golonką po bawarsku. Przyszedł i czas na jej zrobienie ;)
Potrzebne składniki:
Golonka,
piwo,
olej,
czosnek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
cebula,
marchew,
por,
pietruszka,
seler,
sól,
pieprz
Sposób wykonania:
Golonkę solimy, pieprzymy.
Obkładamy zielem angielskim i liściem laurowym.
Dodajemy czosnku i kładziemy na noc do lodówki.
Olej rozgrzewamy w garnku.
Golonkę obieramy z przypraw.
Obsmażamy na gorącym tłuszczu.
Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Cebulę kroimy.
Por, marchew, seler i pietruszkę również kroimy.
Warzywa smażymy na patelni.
Podlewamy golonkę wodą.
Dodajemy przesmażone warzywa.
Wlewamy 1/4 litra piwa.
Gotujemy do miękkości lub pod ciśnieniem.
Smacznego!
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2012/12/golonka-w-piwie-i-warzywach-po-bawarsku.html