ßßß Cookit - przepis na Domowa szynka z chrzanową skorupką

Domowa szynka z chrzanową skorupką

nazwa

Wykonanie

Wracam do gotowania pełną parą. W kolejce czeka mnóstwo przepisów, tylko troszkę czasu brak na ich dodanie. Dziś propozycja przepysznej domowej wędliny, bez spulchniaczy, ulepszaczy i polepszaczy. Jest rewelacyjna w smaku, lekko ostra. Z wierzchu podczas pieczenia utworzyła się chrzanowa skorupka. Upiekłam ją wieczorem i trzymałam domowników z dala od kuchni do samego rana. Niestety musieli poczekać, aż zrobię zdjęcie. Ale jak się już dorwali, niewiele z niej zostało
Przepyszna ze świeżą bułeczką. Polecam.
SKŁADNIKI:
Szynka ok 700 g
chrzan tarty 2 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz czarny ziarnisty ok 10
ziele angielskie ok 4-5 szt
worek do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce wymieszać składniki marynaty. Chrzan, majonez, ketchup, olej , pieprz i ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2014/11/17/domowa-szynka-z-chrzanowa-skorupka