ßßß Cookit - przepis na Szynka w chrzanowo-majonezowo-ketchupowej skorupce

Szynka w chrzanowo-majonezowo-ketchupowej skorupce

nazwa

Wykonanie

Wypróbowuję przepisy na świąteczne wędliny, niedawno natknęłam się na przepis Tu na szynkę w chrzanowo-majonezowo-ketchupowej skorupce. Od siebie dodałam sól i więcej ketchupu.
Składniki:
1 kg szynki
2 łyżki chrzanu ze słoika
2 łyżki ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżka oleju
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka ziaren pieprzu
sól
rękaw do pieczenia
Szynkę nasmarować dobrze solą.
Zrobić marynatę. Wymieszać ze sobą chrzan, ketchup, majonez, olej, pieprz i ziele angielskie.
Przełożyć szynkę do marynaty i wysmarować. Odstawić do lodówki na 24 godziny. W razie potrzeby przewiązać sznurkiem mięso. Piec w rękawie 1 godzinę góra-dół, wyjąć z rękawa szynkę i podpiec jeszcze kwadrans na termoobiegu.
Źródło:http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2014/11/szynka-w-chrzanowo-majonezowo.html