ßßß Cookit - przepis na pieczeń rzymska II

pieczeń rzymska II

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
pieczeń rzymska II
Polecam przepis na pieczeń rzymską..U mnie w domu od czasu do czasu gości na stole jako danie głowne a pózniej do chleba..alternatywa dla mielonych ..serdecznie polecam
Składniki :
50 dag mięsa mielonego wieprzowego
2 surowe jajko
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka oleju
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżka papryki słodkiej
optymalnie jak ktoś lubi mozna dodać zioła ..
Dodatkowo:
3 jajka ugotowane na twardo
Wykonanie :
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju do zeszklenia. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, bułkę tartą, ostudzoną cebulę z czosnkiem.oraz ewentualnie zioła.. Dokładnie wyrabiamy dłońmi przez kilka minut. Do foremki keksowej o wymiarach 20 cm na 7 cm wkładamy połowę masy, wzdłuż środka łyżką robimy wgłębienie wzdłuż formy wkładamy w otwory jajka jedno obok drugiego, dajemy resztą mięsnej masy. Wyrównujemy.
Foremkę z mięsem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez ok. 50 – 60 minut. Po upieczeniu zlewamy powstający w czasie pieczenia sos. Podajemy pokrojone w plastry na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.
Smacznego!
Powiązany przepis:
kluski szare
pączki z lukrem i bez
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/pieczen-rzymska-ii