Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEpieczeń rzymska II
Polecam przepis na pieczeń rzymską..U mnie w domu od czasu do czasu gości na
stole jako danie głowne a pózniej do
chleba..alternatywa dla mielonych ..serdecznie polecamSkładniki :50 dag
mięsa mielonego wieprzowego2 surowe
jajko2-3 ząbki
czosnku1
cebula1 łyżka
oleju2 łyżki
bułki tartej1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
pieprzu1 łyżeczka
majeranku1/2 łyżeczki
papryki ostrej1/2 łyżka
papryki słodkiejoptymalnie jak ktoś lubi mozna dodać
zioła ..Dodatkowo:3
jajka ugotowane na twardoWykonanie :
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na
oleju do zeszklenia. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany
czosnek. Do
mięsa mielonego dodajemy
przyprawy,
jajko,
bułkę tartą, ostudzoną
cebulę z
czosnkiem.oraz ewentualnie
zioła.. Dokładnie wyrabiamy dłońmi przez kilka minut. Do foremki keksowej o wymiarach 20 cm na 7 cm wkładamy połowę masy, wzdłuż środka łyżką robimy wgłębienie wzdłuż formy wkładamy w otwory
jajka jedno obok drugiego, dajemy resztą
mięsnej masy. Wyrównujemy.Foremkę z
mięsem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy przez ok. 50 – 60 minut. Po upieczeniu zlewamy powstający w czasie pieczenia sos. Podajemy pokrojone w plastry na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.Smacznego!Powiązany przepis:kluski szarepączki z lukrem i bezWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy