Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEzapiekanka z
ziemniakami,
jajkami i
wędzonym seremPolecam przepis na zapiekankę ziemniaczaną z gotowanymi
jajkami i
serem żółtym wędzonym..Moja autorska ..Mam nadzieje że przypadnie Państwu do gustu/smaku/. U mnie w domu bardzo przypadła..Składniki :8
ziemniaków3
cebule4
jajka1
czerwona papryka + 1/2 peperoni/niekoniecznie20 dag
pieczarek1/2 kostki
masłaolej do smażenia20 dag
sera żółtego wędzonego1
śmietana 18 %3 ząbki
czosnkugałka muszkatołowasól.
pieprzWykonanie :
Ziemniaki obieramy kroimy w plastry,gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut .
Cebulę .
paprykę oraz
pieczarki kroimy w piórka .
Cebulę obsmażamy na patelni aż do zeszklenia ale nie na rumiano dodajemy
pieczarki oraz
papryki .solimy i
pieprzymy i smażymy przez około 5 minut razem.Ugotowane
jajka kroimy w plastry.
czosnek w paski.Do naczynia żaro na spód kroimy
masło .na to dajemy warstwę
ziemniaków,
cebulę przesmażoną z
pieczarkami i
papryką,
jajka.pokrojony
czosnek oraz
starty ser .przykrywamy
ziemniakami .Zalewamy
śmietaną wymieszaną z
solą pieprzem oraz
gałką muszkatołową..Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 50 minut..Powiązany przepis:zupa gulaszowa ala strogonow
herbatniki przekładane masą z eklerówWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy