Wykonanie
Przepisy, Przystawki,
Ryby i owoce morza Styczeń 10, 2016 Styczeń 10, 2016 Styczeń 10, 2016 11:00 napisane przez
Miss BerryDzisiaj publikuję moje ostatnie odkrycie – przepyszne
kokosowe krewetki. Zamiast zwykłej panierki panko, lub tempury spróbujcie
krewetek w delikatnym okryciu z
wiórków kokosowych. Smażone dodatkowo na
oleju kokosowym lub
ryżowym, z dodatkiem
sosu słodko-kwaśnego lub słodkiego sosu
chili, tworzą przepyszną przekąskę!Przepis na
Kokosowe krewetki paleo znajdziecie poniżej.
Kokosowe krewetki paleoAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania: 15 minutW
sumie: 30 minutPorcje: 3Składnikiok. 25
krewetek black tiger (ugotowane, obrane, z ogonkami)¾ szklanki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
słodkiej paprykiszczypta
soli i
pieprzu1
jajkoolej ryżowy lub
kokosowyPrzygotowanieUgotowane
krewetki z ogonkami wysuszyć na papierowym ręczniku.W jednej misce roztrzepać
jajko, do drugiej dodać
wiórki kokosowe ze
słodką papryką oraz szczyptą
soli i
pieprzu.Osuszoną
krewetkę zanurzyć w misce z
jajkiem, a następnie obtoczyć w misce z wiórkami kokosowymi. Postąpić tak ze wszystkimi
krewetkami.Na nieprzywierającej patelni rozgrzać
olej ryżowy lub
kokosowy, tak aby pokrył całą powierzchnię patelni na głębokość około 0,5 cm.
Krewetki smażyć partiami na średnim ogniu, dosłownie 30 sekund-1 minutę z każdej strony.Przełożyć na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru
oleju.Podawać z
sosem słodko-kwaśnym lub słodkim sosem
chili. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 136 g (porcja) Kalorie: 280 kcal Tłuszcze: 18 g Węglowodany: 3,5 g Błonnik: 2 g
Białko: 25 g3 . 4.3177
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania