ßßß
Składniki:1 szklanka mleka kokosowego( to nie jest mleko z puszki tylko z kartonu- taka mieszanka wody z mlekiem ale może być też mleko z puszki rozcieńczone z wodą)3 łyżki płatków owsianychszczypta soliTruskawki świeże, z kompotu lub rozmrożonepłatki kokosowe ( ja kupiłam gotowe w sklepie) mogą być utarte ze świeżego kokosa jeśli mamydo polania syrop z daktyli lub syrop klonowy czy inne zdrowe słodzidło
Wykonanie:Płatki gotujemy kilka minut w mleku aż do zagotowania się mleka. Wyłanczamy kuchenkę i zostawiamy garnek pod przykryciem na ciepłym palniku aż płatki nam zgęstnieją i zmiękną.Jeśli będziemy mieli zbyt gęste, należy dolać mleka, i na odwrót. Musimy znaleźć swój złoty środekJa lubię średnio gęstą.Na wierzch układamy truskawki, posypujemy płatkami z kokosa i polewamy syropem.Opcjonalnie – możemy dodać do gotującej się owsianki 1 łyżkę budyniu rozmieszanego z małą ilością wody, będziemy mieć wtedy pyszną wersję śniadania połączonego z deserem. Smakuje wybornie a ja często sama tak właśnie robię.Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Soczysty koktajl odchudzający Gillian McKeithSzybki i prosty krem z buraka z puree ziemniaczanym >