ßßß
Składniki:1 szklanka mleka kokosowego( to nie jest mleko z puszki tylko z kartonu- taka mieszanka wody z mlekiem ale może być też mleko z puszki rozcieńczone z wodą)3 łyżki płatków owsianychszczypta soliTruskawki świeże, z kompotu lub rozmrożonepłatki kokosowe ( ja kupiłam gotowe w sklepie) mogą być utarte ze świeżego kokosa jeśli mamydo polania syrop z daktyli lub syrop klonowy czy inne zdrowe słodzidło
Wykonanie:Płatki gotujemy kilka minut w mleku aż do zagotowania się mleka. Wyłanczamy kuchenkę i zostawiamy garnek pod przykryciem na ciepłym palniku aż płatki nam zgęstnieją i zmiękną.Jeśli będziemy mieli zbyt gęste, należy dolać mleka, i na odwrót. Musimy znaleźć swój złoty środekJa lubię średnio gęstą.Na wierzch układamy truskawki, posypujemy płatkami z kokosa i polewamy syropem.Opcjonalnie – możemy dodać do gotującej się owsianki 1 łyżkę budyniu rozmieszanego z małą ilością wody, będziemy mieć wtedy pyszną wersję śniadania połączonego z deserem. Smakuje wybornie a ja często sama tak właśnie robię.Smacznego!About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych napojów zaliczam kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka >< Soczysty koktajl odchudzający Gillian McKeithSzybki i prosty krem z buraka z puree ziemniaczanym >