ßßß Cookit - przepis na Kulki twarożkowo-kokosowe

Kulki twarożkowo-kokosowe

nazwa

Wykonanie

200 g twarożku kanapkowo - sernikowego Mój Ulubiony
200 g mielonych migdałów, blanszowanych
2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
50 g cukru pudru (lub więcej, wg uznania) + do obtaczania
1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki
Twarożek połączyć z migdałami, wiórkami, cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie połączyć. Masę schłodzić w lodówce. Pozostałe wiórki wsypać do osobnego naczynia. Dłońmi oprószonymi cukrem pudrem formować niewielkie kulki, obtaczać w wiórkach i odkładać na płaski talerz lub deseczkę wyłożonej papierem do pieczenia, (jeśli chcemy kulki zmrozić). Podawać jak najszybciej, do tego momentu przechowywać w lodówce lub lekko zmrozić w zamrażarce.
„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.
Cena:
200 g - ok. 2 , 90 zł; 450 g - ok. 5 , 75 zł; 1 kg - ok. 11 , 60 zł
Źródło:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,124068,19537164,kulki-twarozkowo-kokosowe.html