Wykonanie
200 g
twarożku kanapkowo - sernikowego Mój Ulubiony200 g mielonych
migdałów, blanszowanych2 łyżki
wiórków kokosowych + do obtoczenia50 g
cukru pudru (lub więcej, wg uznania) + do obtaczania1-2 łyżki
soku z cytryny lub
limonkiTwarożek połączyć z
migdałami, wiórkami,
cukrem i
sokiem z cytryny, dokładnie połączyć. Masę schłodzić w lodówce. Pozostałe wiórki wsypać do osobnego naczynia. Dłońmi oprószonymi
cukrem pudrem formować niewielkie kulki, obtaczać w wiórkach i odkładać na płaski talerz lub deseczkę wyłożonej papierem do pieczenia, (jeśli chcemy kulki zmrozić). Podawać jak najszybciej, do tego momentu przechowywać w lodówce lub lekko zmrozić w zamrażarce.„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny
twaróg o
śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników
mleka tj.
białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w
trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.Cena:200 g - ok. 2 , 90 zł; 450 g - ok. 5 , 75 zł; 1 kg - ok. 11 , 60 zł