ßßß
najczęściej kluski z makiem, zamożniejsi jadają rybę; gdzie bywa więcej dań, tam jest też zupa z piwa, bułeczki, kapusta z grzybami suszonymi, śledź, ryba, pierogi, czasem ser ". Górale na Podhalu jedzą w ten specjalny wieczór kluski z ziemniaków polane miodem, "kłóty", czyli kapustę  Blog tygodnia: "...et si vous veniez manger chez nous?"
momencie zaczęli podawać wielcy szefowie. Pierogi, risotto, sery, odpowiednio skruszały, pięciocentymetrowej grubości kotlet wołowy pieczony na grillu, świeża sałata, oliwa czy dojrzałe pomidory. Nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Na moje ostatnie urodziny mąż zaprosił mnie do restauracji odznaczonejIdziemy na jagody!
lodówce. Następnie zamrozić w specjalnej maszynie do lodów. Kto nie ma takiej maszyny, może zmrozić lody w zamrażalniku, ale co 20- 30 min trzeba je na chwilę wyjmować i miksować, by nie powstały w nich lodowe kryształki. Pyszny sos jagodowy sprawdzi się także do polania pierogów z serem na słodko lubGotowane czy "z patelni"? Pierogi w nowym wydaniu
nowoczesna i bardziej wykwintna - z serem z niebieską pleśnią, pistacjami, papryką i szpinakiem. Pierogi z serem pleśniowym Składniki: Ciasto: dowolne podstawowe lub ziemniaczane Farsz: 35-40 dag sera z niebieską pleśnią (np. rokpol albo roquefort) strąk czerwonej papryki 2-3 łyżki posiekanych orzechówDoskonałe produkty i kultura gotowania. Co jeść na Krecie? Rozmowa z Anną Laudańską
ja nie uważam się za romantyczną, jestem realistka i twardo stąpam po ziemi. Czego Pani brakuje na Krecie? Poszłam dziś do supermarketu na rogu i kupiłam pierogi z serem, ziemniakami i kapustą. Mimo że mama obiecała, że zrobi dziś placki ziemniaczane. Nigdy nie jadłam rosołu, ale teraz to co innego