ßßß Cookit - przepis na Sałatka po żydowsku z rodzynkami i czosnkiem

Sałatka po żydowsku z rodzynkami i czosnkiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Margo&Bedov
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
ryż
czosnek
rodzynki
kukurydza słodka
majonez
sól
pieprz
majonez
Sałatka po żydowsku z rodzynkami i czosnkiem - sposób przygotowania: 1 torebkę ryżu białego gotujemy do miękkości, po ostygnięciu dodajemy całą puszkę kukurydzy, wciskamy 2-3 duże ząbki czosnku, około pól paczki rodzynek, które wcześniej sparzamy, około 2 łyżek majonezu. Sól i pieprz do smaku. Dla smakoszy czosnkowych potraw - można dodać więcej ząbków - jak kto lubi. Sałatka uboga w składniki, ale ma charakterystyczny smak i jest pyszna! Smacznego.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14308821/salatka+po+zydowsku+z+rodzynkami+i+czosnkiem/p