Co prawda jestem miłośniczką bitej śmietany i ciasta francuskiego,ciastka francuskie z dodatkiem truskawek to świetny i szybki pomysł na pyszne,słodkie co nieco.Polecam przygotować je kiedy nie mamy pomysłu na deser.SKŁADNIKI : na 8-10 ciasteczek1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego400 ml śmietany 30 % ( użyłam Pilos z Lidla)2 cukrywaniliowe1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody30 dkg świeżych truskawekPRZYGOTOWANIE :Ciasto francuskie rozwijamy,tniemy na dowolne prostokąty,pieczemy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C.Ciastka ładnie urosną,po ostygnięciu przecinamy je wzdłuż na pół.Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami na gęsto,pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną i ostygniętą żelatynę.Dokładnie mieszamy i odkładamy ją do lodówki.Truskawki myjemy,pozbawiamy szypułek,kroimy na plasterki.Na ciastka układamy truskawki,wyciskamy szprycą porcje śmietany i przykrywamy drugą częścią ciastka francuskiego.Ciastka podajemy schłodzone.Smacznego.