Wykonanie
Dziś pokaże Państwu jak przygotować jeden z prostszych deserów na świecie !Do przygotowania torcika
truskawkowego będziemy potrzebowali :230 gram
truskawek mrożonych100 gram
cukru10 gram
żelatyny150 ml
śmietany 36 %Na początek pieczemy niski
biszkopt , po wystygnięciu wykrawamy ringami krążki. Następnie przecieramy
truskawki przez drobne sitko. Dzielimy je na dwie części w jednej musi znajdować się 150 ml. soku, a w drugiej reszta. Rozpuszczamy
żelatynę ( 7 gram ) i wlewamy ją do 150 ml.
truskawek. Następnie ubijamy
śmietankę, po ubiciu zmieniamy program miksera na najsłabszy i małym strumyczkiem wlewamy nasz sok z
truskawek. Do ringów wsadzamy dosyć sztywną folię na brzegi, a następnie wsadzamy masz krążek z
biszkoptu. Następnie dajemy naszą masę na
biszkopt i wsadzamy do lodówki aby masa się dobrze zastygła. Teraz zrobimy naszą
galaretkę z
truskawek. Do soku 75 ml soku dodajemy ( 3 gramy ) rozpuszczonej
żelatyny. Następnie naszą
galaretkę wylewamy na poprzednią masę i znowu do lodówki. Deser musi leżeć co najmniej 3 godziny w lodówce.SMACZNEGO