ßßß Cookit - przepis na Cukinia w cieście naleśnikowym - jak zrobić

Cukinia w cieście naleśnikowym - jak zrobić

nazwa

Wykonanie

Znów cukinia? Tak, i pewnie jeszcze do końca września cukinia będzie królować na moim stole. Tym razem smażona w cieście naleśnikowym.
Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
sól, pieprz
oliwa z oliwek
2 jajka
mąka
mleko
Przygotowanie:
Cukinię obierzcie. Usuńcie nasiona. Pokrójcie na dość małe kawałki, żeby się cała dobrze usmażyła.
Przygotujcie ciasto naleśnikowe. Jajka ubijcie z odrobiną mleka. Dodajcie tyle mąki, tak żeby było trochę bardziej gęste niż na klasyczne ciasto na naleśniki. Posólcie, popieprzcie. Dodajcie do ciasta 2 łyżki oliwy.
Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek. Cukinie obtaczajcie w cieście i smażcie na złoto z każdej strony. Po około 1,5-2 minutay na każdą stronę. Smażona cukinia w cieście naleśnikowym smakuje świetnie.
Polecam też przepis na smażoną rukolę .
Źródło:http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2012/09/cukinia-w-ciescie-nalesnikowym-jak.html