Wykonanie
migdałowe naleśniki z
twarożkiem,
malinami i kandyzowanym
kokosemalmond crepes with cottage cheese, raspberries and candied coconut
Lubicie migdały? Ja - jak najbardziej!
Migdałowe naleśniki chodziły mi po głowie już od dłuższego czasu. Zwykle jednak nie chciałam mielić
migdałów, albo po prostu brakło mi ich w kluczowym momencie. Tym razem miałam jednak
migdałową mączkę, a także idealne w moim mniemaniu dodatki. Wyszło coś, co z pewnością jeszcze powtórzę. Tym razem nawet wygląd może zachęcić. ;)Swoją
drogą - macie ochotę na coś dobrego, poza dzisiejszym śniadaniem? Niebawem wraz ze sklepem Skworcu organizuję konkurs z atrakcyjnymi nagrodami. Więcej informacji już w przyszłym tygodniu!
/1 porcja/- 40g
mąki żytniej- 15g
mąki migdałowej- 1
jajko- 1/4 szklanki
mleka- 1/4 szklanki
wody gazowanej- 1 szczypta
soli- 1 łyżeczka
oleju rzepakowego- ziarna z 1/4
laski wanilii*Miksujemy razem wszystkie składniki. Smażymy na rozgrzanej patelni ceramicznej do zarumienienia z obu stron. Nadziewamy
twarożkiem zmiksowanym z
malinami i odrobiną
miodu.