Wykonanie
Zima w październiku? Niestety, dzisiejszy poranek przyniósł ze sobą dość spora porcję śniegu i zimna. W takie dni najchętniej zaszyłabym się pod kocem i pozostała tam na cały dzień. W takie dni potrzebuję także pożywnych, rozgrzewających śniadań. Przeważnie stawiam na owsiankę, ale dziś padło na wytrawne grzanki z
gruszką,
serem pleśniowym i
orzechami włoskimi. Uwielbiam to połączenie :)przepis na jedną porcję
4 kromki
chleba żytniegopół
gruszkiłyżka
serka kremowegogarść
jarmużu2
orzechy włoskiegoszczypta
cynamonuChleb opiecz w tosterze,
gruszkę pokrój w plastry i podpiecz je na patelni grillowej. Na dwóch grzankach rozsmaruj
serek kremowy, następnie wyłóż na niego
jarmuż, podpieczoną
gruszkę,
ser blue oraz
orzechy włoskie. Całość posyp delikatnie
cynamonem i przykryj drugą grzanką. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Smacznego :)