Wykonanie
SKŁADNIKI:ciasto kruche gotowe 1 opakowanie
jabłka 2 szt
gruszki 2 sztmix
bakalii ok 3 łyżek
cynamon 2 łyżeczkiPRZYGOTOWANIE:Nadzieniem
ciastek jest mus, ja przygotowałam go dużo wcześniej i mam w słoiczkach ale można robić na bieżąco.
Owoce obieramy ze skorki, wyciągamy pestki, resztę kroimy w kostkę. Do rondelka wkładamy
gruszki, podlewamy odrobiną
wody, podduszamy, po ok 5 minutach dodajemy
jabłka, całość dusimy ok 30 minut tak aby były miękkie i blendujemy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozkładamy i dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy po łyżeczce musu oraz kilka
bakalii. zawijamy i sklejamy jak pierogi. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 12-18 minut w temp 180 stopni ( piekarnik z termoobiegiem). Jeszcze ciepłe posypujemy
cynamonem. Podawać lekko schłodzone, jeżeli podajemy na gorąco polecam podac z
lodami waniliowymi. Smacznego:)Jeżeli chcecie zobaczyć jak zrobić poduszeczki krok po kroku : KLIKZapraszam również na konkurs : KLIK na zwycięzcę czeka deska do
serów wraz z zestawem noży