ßßß

Mini drożdżówki podane z bananem, snackami z yaconu, orzechami tygrysimi i awokado
Ciekawi Was yacon i orzechy tygrysie?Jeśli chcielibyście spróbować, to możecie dostać je w sklepie internetowym:***/przepis własny/40 g mąki pszennej graham10 g mąki ryżowej25 g proteinowej mieszanki do wypieku ciasta (można zastąpić mąką)ok. 10 g świeżych drożdżypokrojony częściowo w kostkę, częściowo w plastry bananłyżeczka cukru pudru trzcinowego70 g jogurtu sojowego waniliowegomleko sojowe do rozrobienia zaczynułyżeczka pasty waniliowejdwie łyżki syropu klonowegorozpuszczony olej kokosowy do posmarowania drożdżówkiRobimy zaczyn - drożdże rozdrabniamy widelcem, dodajemy mleko i cukier puder. Odstawiamy na 15 minut. W jednej miseczce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre, a następnie łączymy. Dodajemy zaczyn i mieszamy do połączenia się składników. Ostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy dowolne bakalie i nakładamy ciasto do foremki silikonowej. Smarujemy konfiturą, dekorujemy plasterkami gruszki i słonecznkiem, a następnie smarujemy rozpuszczonym olejem kokosowym. Odstawiamy na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy ok. 15 minut (tryb "ciasto" - grzanie dolne + wentylator). Po tym czasie wyjmujemy i podajemy póki ciepła.Smacznego!