ßßß Cookit - przepis na Makaron z sosem tatarskim

Makaron z sosem tatarskim

nazwa

Wykonanie

Dzi siejszy p rzep is dedykuję osobom, które uwielbiają wszelkie maryn owane warzywa: cebulki, kapary czy ogó rki konserwowe, choć powinie n przypaść do gustu równ ież po zostałym. Śm ietanowy sos z takimi doda tk ami świetnie pasuje do makaro nu. Całość kompo nuje się zaskakująco dobrze, polecam !
- 30g marynowanych cebulek
- 30g korniszonów
- 15g kaparów
- 15g mas ła
- 75g śmietany kr e mówki
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 150g p ełn oziarnistego makaron u wstążki
- 1 żółtko
- 2 łyżki posieka nej natki pietruszki
- 2 łyżki świeżo startego parmezanu
- sól, pieprz
1) Odsączyć cebulki, korniszony i kapary i posiekać.
2) Na dużej patelni rozgrzać ma sło i smażyć warz ywa przez 1-2 minuty .
3) Doda ć śmietanę i musztardę, d o prawić solą i pieprzem i mies zać od czasu do czasu, podgrzewa jąc przez 2-3 minuty.
4) Odcedzić ugotowany w międzyczasie makaron i przełożyć na patelnię.
5) Dodać zółtko, natkę pietr uszki i parmezan.
6) M ieszać na mał ym ogniu przez 15 sekund i przełożyć na talerze.
Przepis z ks i ążki Gina D'Acampo "Wł oskie dania makaronowe"
C zas przygotowania: 20 minut
Licz ba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 495 kcal
Źródło:http://incookingwetrust.blogspot.com/2015/12/makaron-z-sosem-tatarskim.html