Wykonanie
To już przedostatnia moja propozycja na wykorzystanie
ogórków :), mam zamiar zrobić jeszcze jeden rodzaj i kończę na ogórkach w tym roku.
Składniki :2,5 kg
ogórków3
cebule2 łyżki
soli2 łyżki mielonego
pieprzu2 łyżki mielonej
słodkiej paprykipo 2 łyżeczki
gorczyce ,
curry i świeżego posiekanego
koperku1,5 szklanki
octu 10 %1,5 szklanki
cukruOpis wykonania :1.
Ogórki myjemy i osuszamy, nie obieramy, kroimy w plasterki, tak samo
cebulę i dodajemy
sól, mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę, odsączamy.2. Zagotowujemy
ocet z
cukrem i studzimy.
Ogórki mieszamy z
przyprawami i zalewamy zalewą. Mieszamy i przekładamy do słoików.3. Pasteryzujemy w zimnej wodzie i od zagotowania na mniejszym gazie około 10 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy