ßßß
Składniki :25 dag solonych filetów śledziowych3 cebule1/2 szklanki olejusok z 1/2 cytrynyczarny pieprzOpis wykonania :1. Śledzie namaczamy w dużej ilości zimnej wody około 3 godziny, osuszamy i kroimy na małe kawałki.2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.3. W dużym słoiku układamy warstwami śledzie i cebulę, każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Pamiętajmy by ostatnią warstwę stanowiła cebula.4. Cebulę zalewamy olejem, wstawiamy na minimum 2 doby do lodówki.
źródło : Przysmaki ze śledziJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy