ßßß
Składniki:5 jajek1 i 1/2 szklanki mąki pszennej100 g mąki kukurydzianej150 g margaryny3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia50 ml rumu50 ml soku pomarańczowegoOpis wykonania:Margarynę ucieramy wraz z cukrem na puszystą masę, następnie ucieramy cały czas dodając pojedynczo jajka. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i ucieramy. Wlewamy rum i sok dokładnie miksujemy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką formy.Pieczemy około 50 minut w 180 C.

źródło : Ciasta Domowe kwiecień 2014Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy