Nie lubię cytryny, nigdy jej nie lubiłam. To ciasto zmieniło moje nastawienie do tej żółtej bomby witaminowej. Jest pyszne! Robiłam w formie o wymiarach: 24 cm x 27 cm.Składniki:masa Isok z 2 cytryn2 opakowania budyniu waniliowego1/2 kostki margarynyniepełna szklanka cukru1 1/2 szklanki wodymasa II2 galaretki cytrynowe700 g jogurtu naturalnego200 ml wodyDodatkowoherbatnikimałe opakowanie biszkoptów1 opakowanie delicji2 galaretki cytrynowe + nie cały litr wody do ich przyrządzeniaWykonanie:Herbatniki ułożyć w blaszce. Przygotować masę I. Z soku i wody ugotować budyń z dodatkiem margaryny i cukru, gorący wylać na herbatniki. Biszkopty maczać delikatnie w przegotowanej zimnej wodzie i ułożyć je na masie cytrynowej. Całość odstawić do wystygnięcia.Masa II. Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić, następnie zmiksować z jogurtem i wylać na pierwszą masę, wetknąć delicje, wstawić do lodówki. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w nie całym litrze wody gdy zaczną tężeć polać nimi wierzch ciasta.