Wykonanie
Robiłam ją pierwszy raz z tego co pod ręką :)
Sałatka jest smaczna. Jeśli szukacie małej odmiany to serdecznie polecam.
Składniki:1
brokuł około 0,5 kg200 g
pieczarek140 g
sera feta1 słoiczek
cebulki marynowanej (250 ml)15 - 20 szt czarnych
oliwek8
suszonych pomidorów z zalewySkładniki na sos wymieszać ze sobą:3 łyżki stołowe
majonezu3 łyżki stołowe
śmietany u mnie 12%1 ząbek
czosnku - obrany i zmiażdżony
Brokuł opłukać, podzielić na mniejsze kawałki i obgotować w posolonej 1 łyżeczkę wodzie - około 10 minut. Powinien być miękki ale nie rozgotowany. Wyjąć z
wody, przestudzić. .
Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki i przesmażyć do zrumienia.
Pomidory suszone pokroić w mniejsze kawałki.
Oliwki na połówki,
ser w kostkę mniej więcej 1 cm x 1 cm.
Cebulkę odcedzić.
Wszystkie składniki przełożyć do jednego naczynia, zalać sosem. Wymieszać i schłodzić 0 , 5 godziny.Smacznego:)