Wykonanie
Jeżeli lubimy
śledzie to moja propozycja na pewno zaspokoi wasze smaki. Polecam
śledzie przyrządzone inaczej niż tradycyjnie. Zapewniam ,że pyszne.
SKŁADNIKI5
cebul1 kg. płatów
śledziowychmała paczka
rodzynekpół słoiczka koncentratu1 łyżeczka
musztardycukier do smaku
olej 1 łyżkaWYKONANIE
Śledzie wymoczy, dobrze robić to w
mleku. Pokroić na kawałki.
Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na
oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak
cebulka będzie miękka dodać
rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat,
musztardę i
cukier do smaku, powinno być
winne.W słoju układać
śledzie przekładając grubą warstwą
cebulki. Takie
śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.SMACZNEGO