ßßß Cookit - przepis na Śledzie po żydowsku

Śledzie po żydowsku

nazwa

Wykonanie

Jeżeli lubimy śledzie to moja propozycja na pewno zaspokoi wasze smaki. Polecam śledzie przyrządzone inaczej niż tradycyjnie. Zapewniam ,że pyszne.
SKŁADNIKI
5 cebul
1 kg. płatów śledziowych
mała paczka rodzynek
pół słoiczka koncentratu
1 łyżeczka musztardy
cukier do smaku
olej 1 łyżka
WYKONANIE
Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak cebulka będzie miękka dodać rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat, musztardę i cukier do smaku, powinno być winne.
W słoju układać śledzie przekładając grubą warstwą cebulki. Takie śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.
SMACZNEGO
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2014/09/sledzie-po-zydowsku.html