ßßß Cookit - przepis na Śledzie po żydowsku

Śledzie po żydowsku

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj śledzie, trochę inaczej, ale zapewniam , kto je lubi na pewno się rozsmakuje.
SKŁADNIKI
5 cebul
1 kg. płatów śledziowych
mała paczka rodzynek
pół słoiczka koncentratu
1 łyżeczka musztardy
cukier do smaku
olej 1 łyżka
WYKONANIE
Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak cebulka będzie miękka dodać rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat, musztardę i cukier do smaku, powinno być winne.
W słoju układać śledzie przekładając grubą warstwą cebulki. Takie śledzie najlepiej smakują po kilku dniach, a więc spokojnie już można robić
SMACZNEGO
Źródło:http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Sledzie-po-zydowsku.html