Wykonanie
Dzisiaj
śledzie, trochę inaczej, ale zapewniam , kto je lubi na pewno się rozsmakuje.
SKŁADNIKI5
cebul1 kg. płatów
śledziowychmała paczka
rodzynekpół słoiczka koncentratu1 łyżeczka
musztardycukier do smaku
olej 1 łyżkaWYKONANIE
Śledzie wymoczy, dobrze robić to w
mleku. Pokroić na kawałki.
Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na
oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak
cebulka będzie miękka dodać
rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat,
musztardę i
cukier do smaku, powinno być
winne.W słoju układać
śledzie przekładając grubą warstwą
cebulki. Takie
śledzie najlepiej smakują po kilku dniach, a więc spokojnie już można robićSMACZNEGO