Wykonanie
Mamy pełnię
młodych warzyw! Uwielbiam wiosnę, wszystko budzi się do zycia i praie wszystko co się obudzi można zjeść!Kocham
rzodkiewkę i jej liście .. tak!NAjlepsze są
młode, w kształcie
serca, starsze mają takie małe kolce, dlatego do sałatki trzeba wybrać te najmniejsze i najmłodsze ;) Odkryłam ostatni wspaniały
ser burguitos de arias - hiszpański pasteryzowany
ser, który doskonale się wpasował.Ciekawi?
składnikipęczek
młodej rzodkiewkigarść posiekanych
orzeszków pistacjowychser burguitos
winegretprzygotowanieWybieramy najładniejsze liście od
rzodkiewki i 3-4
rzodkiewki. Dokłądnie płuczemy, odsączmy z nadmiaru
wody ściereczką.Liście urywamy na drobniejsze kawałki,
rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy
ser, możemy go zastąpić
mozzarellą.
Pistacje siekamy nożem, wszystko mieszamy w misce i tuż przed podaniem polewamy
winegretem .Pycha do grilla, innych
mięs a także jako osobne danie!
Bona Apetita!