Wykonanie
Piątek, wolny piątek... placki smażę. Z
ricotty - te lekkie i delikatne. Na
mące gryczanej . Dodatkiem słodki, dojrzały
banan oraz aromatyczny
cynamon . Całość oblana sosem
orzechowym . Grube i puchate, a podane w ten sposób smakowały wprost genialnie!
gryczane placki z
ricotty z
bananem oraz
cynamonem oblane sosem
orzechowym*buckwheat
ricotta pancakes with
banana and cinnamon topped with the peanut butter sauce*
masło orzechowe + łyżeczka
syropu z agawy +
mleko (do odpowiedniej konsystencji)
Składniki:- 1/3 szklanki
mąki gryczanej-
jajko- 125g
ricotty- 1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej-
cynamon- dojrzały
banan- opcjonalnie: trochę
mlekaRicottę utrzeć z
jajkiem. Następnie dodać
mąkę,
cynamon i
sodę - dokładnie wymieszać. Jeśli jest zbyt zwarta konsytencja należy dolać trochę
mleka. Następnie
banana rozdrobnić na mniejsze kawałki, można po prostu pokroić i wmieszać w masę. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Żyć w zgodzie z samym sobą . Po co robić coś wbrew sobie?! Tylko to co dla nas dobre, to z czym będziemy się czuć lepiej da nam satysfakcje i radość w życiu. Nie chodzi o to by być egoistą, ale nie zapominać o tym co jest najważniejsze, o własnych emocjach i potrzebach.Żyć każdą chwilą i spełniać marzenia, by odnaleźć szczęście, którego tak naprawdę czasem lepiej nie szukać, bo samo przyjdzie, niespodziewanie :)Jak do tego dojść? Działać, a nie tylko rozmyślać, mówić czy pisać!