Przekąska idealna na każdą imprezę. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Do tego nie wymaga skomplikowanych składników. Pyszne na ciepło, ale na zimno także będą smakować. Polecam!Składniki (na około 18 sztuk):-opakowanie ciasta francuskiego (ok. 350g)-18 suszonych pomidorów z zalewy-salami (około 9 plastrów, w zależności od wielkości)-kulka sera mozzarella-3 łyżki przecieru pomidorowego-2 ząbki czosnku-szczypta cukru-1/2 łyżeczki bazylii-1/2 łyżeczki oregano-odrobina soli i pieprzuCiasto rozwijamy na blacie. Przygotowujemy sos. Przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami, cukrem i rozgniecionym czosnkiem. Odstawiamy. Mozzarellę kroimy na 18 części, a każdy plaster salami na 4 części.Ciasto kroimy na 18 w miarę równych kwadratów. Każdy kwadrat nacinamy z dwóch stron po przekątnej, zawijamy i sklejamy ciastka:Każde ciastko smarujemy w środku sosem, a następnie układamy 2 kawałki salami, suszonego pomidora oraz kawałek mozzarelli. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o odstępach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut (do zezłocenia ciasta).Smacznego!