Tym ciastem można zaskoczyć wszystkich. Sernik gotowany, miodowe placki, karmel, orzechy - to idealne połączenie i niesamowity smak.Składniki:4 szklanki maki pszennejpół szklanki cukru2 jajka3 łyżki miodu300 g margaryny "Kasia"2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonuSernik gotowany:1 kg mielonego białego sera200g margaryny "Kasia"2 jajka1 cukier wanilinowy3/4szklanki cukru1 budyń śmietankowy1 łyżka mąki ziemniaczanejDodatkowo:1 puszka masy krówkowejposiekane orzechyPlacki miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w blaszce o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia ok. 15 minut w 200 stopniach.Sernik gotowany: W garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier biały, cukier wanilinowy, Dokładnie mieszamy i zagotowujemy na średnik ogniu, uważając, żeby masa się nie przypaliła. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy mąkę z budyniem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy miodowe placki.Wierzch ciasta smarujemy masą krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami.Smacznego!