Tym razem mam dla was przepis na nieco bardziej pracochłonne śniadanie- kluski kokosowo- pomarańczowe z białego sera. Będą one idealne na sobotni, czy niedzielny poranek, kiedy mamy więcej czasu na przesiadywanie w kuchni.Są one bardzo sycące, miękkie i wręcz rozpływają się w ustach. Kluski świetnie komponują się z jogurtem, skórką pomarańczową, migdałami i dżemempomarańczowym.Składniki na 16 sztuk:280g sera białego30g cukrupomarańczowegojajko50g wiórek kokosowych40g mąki ryżowej60g mąki pszennej pełnoziarnistejSer blendujemy aż do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Z ciasta formujemy 16 klusek, układamy je na tacy posypanej mąką, aby się nie przykleiły. Wrzucamy je do wrzącej wody, mieszamy i gotujemy 2-3 minuty od momentu gdy wypłyną.Smacznego:)