Chodziła za mną pizza, ale nie miałam wystarczającej ilości składników do jej przygotowania. I tak oto powstały smaczny pizzeriny.Ciasto:3 szklanki mąki pszennej30 g drożdży1 szklanka letniej wody1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru4 łyżki olejuWierzch:4 cebuleOliwa z oliwekSólPieprzKeczupPrzyprawaPomidor, Oregano, Chilli10 plastrów wędlinyDo miski wsypujemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, dodajemy do mąki. Wszystko zagniatamy na gładką masę. Odstawiamy pod przykryciem na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto podwoi swoją objętość.Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wędlinę kroimy w paseczki.Ciasto rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy. Wycinamy koła o średnicy 14 cm. Każde z nich smarujemy keczupem. Obsypujemy przyprawąPomidor, Oregano, Chili. Układamy kawałki wędliny. Na wierzch nakładamy cebulkę.Pizzerinki pieczemy przez 10 minut w 220*C.