ßßß
Cookit - przepis na Kurczak po hawajsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kurczak po hawajsku
Składniki
Pieprz
Kolendra
Zioła prowansalskie
Miód
Koncentrat pomidorowy
Oliwa z oliwek
Przyprawa uniwersalna
Vegeta
Papryka czerwona
Cebula
Udo kurczaka
Wykonanie
Jedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z
miodem
i ostrą
czerwoną papryką
. Z
kurczaka
powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami.
7
udek z kurczaka
1
cebula
1
czerwona papryka
Pieprz
młotkowany z
kolendrą
Cząber
Zioła prowansalskie
Glazura:4 łyżki
miodu
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
2 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżeczka
przyprawy uniwersalnej
typu
Vegeta
0,5 łyżeczki
ziół prowansalskich
Udka z kurczaka
dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy
pieprzem
z
kolendrą
, cząbrem i
ziołami prowansalskimi
.
Cebulę
oraz
czerwoną paprykę
kroimy w kosteczkę.
Kurczaka
układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę.
Miód
,
koncentrat pomidorowy
,
oliwę z oliwek
i
przyprawy
dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy
kurczaka
. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu
mięso
przewracamy.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/06/kurczak-po-hawajsku.html
Przepisy powiązane
Udka Teścia
Udka Teścia
Udka Teścia
Udka Teścia
Udka Teścia
Składniki powiązane (0)