Szybkie w przygotowaniu i bardzo proste naleśniczki. Przecież naleśniki nie muszą być tylko i wyłącznie na słodko,te z wołowym farszem.Ciasto:1 szklanka mąki pszennej2 jajka0,5 łyżeczki ostrej papryki0,5 łyżeczki soliOk. 1 szklanka mlekaFarsz:500 g mięsa mielonego wołowego1 czerwona papryka200 g pieczarek3 łyżki keczupuPrzyprawa meksykańskaSólPieprzSkładniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy. Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską. Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik.Smacznego!