ßßß
Cookit - przepis na Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie
Składniki
Karkówka
Ogórek kiszony
Cebula
Przyprawy
Sól
Pieprz
Ryż
Mąka
Mięso
Bulion wołowy
Ziele angielskie
Papryka czerwona
Koncentrat pomidorowy
Wykonanie
Polskie zrazy w nowej odsłonie – z dodatkiem
ryżu
i sosem delikatnie
pomidorowym
. Bardzo konkretny i syty obiad.
1 kg
karkówki
2
ogórki kiszone
4
cebule
Przyprawa
do
karkówki
Sól
,
Pieprz
70 g
ryżu
Mąka
do obtoczenia
mięsa
+ 1 łyżeczka do sosu300 ml
bulionu wołowego
4
ziela angielskie
0,5 łyżeczki ostrej
czerwonej papryki
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
Cebulę
kroimy w piórka,
ogórki
w paseczki.
Ryż
gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.
Karkówkę
kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy i przyprawiamy
przyprawą
do
karkówki
,
solą
i
pieprzem
. Na każdym plastrze układamy po łyżce
ryżu
, piórka
cebuli
i kawałek
ogórka kiszonego
. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami.
Mięso
obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy
bulion
. Przekładamy do niego podsmażone
mięso
. Na patelni po smażeniu
mięsa
podsmażamy resztę
cebulki
. Dokładamy do
mięsa
, doprawiamy ostrą
czerwona papryką
. Dusimy do miękkości. Gdy
mięso
jest już miękkie, wyjmujemy je na półmisek. Sos zagęszczamy
mąką
z odrobiną
wody
oraz
koncentratem pomidorowym
.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/08/zrazy-z-ryzem-cebula-i-ogorkiem.html
Przepisy powiązane
Forszmak lubelski
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Składniki powiązane (0)