ßßß Cookit - przepis na Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

Grillowane skrzydełka w miodowo-imbirowej glazurze

nazwa

Wykonanie

Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do kurczaka
Marynata:
100 ml miodu
0,5 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka matki pietruszki
Skrzydełka myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę. Dokładnie mieszamy ze sobą miód, oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy. Zalewamy skrzydełka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (po to aby mięso nasiąknęło marynatą). Następnie grillujemy na rumiano.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/05/grillowane-skrzydeka-w-miodowo.html