ßßß
Cookit - przepis na Cytrynowo-miodowe żeberka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cytrynowo-miodowe żeberka
Składniki
Wieprzowina żeberka
Przyprawa do mięs
Sól
Pieprz
Miód
Olej
Cytryna
Bazylia
Wykonanie
Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku
miodu
z wyrazistym smakiem kwaskowatej
cytryny
. Takie
żeberka
możemy również ugrillować.
500 g
żeberek wieprzowych
Przyprawa do mięsa
Sól
z młynka
Pieprz
z młynka0,5 szklanki
miodu
50 ml
oleju
z
cytryną
i
bazylią
Żeberka
dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy
przyprawą do mięsa
,
solą
oraz świeżo mielonym
pieprzem
. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Miód
z
olejem
mieszamy, zalewamy
mięso
, dokładnie obtaczamy.
Żeberka
zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut w 200*C.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/05/cytrynowo-miodowe-zeberka.html
Przepisy powiązane
Spaghetti z cytryną i bazylią
Spaghetti z cytryną i bazylią
Spaghetti z cytryną i bazylią
Spaghetti z cytryną i bazylią
Spaghetti z cytryną i bazylią
Składniki powiązane (0)