ßßß Cookit - przepis na Cytrynowo-miodowe żeberka

Cytrynowo-miodowe żeberka

nazwa

Wykonanie

Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku miodu z wyrazistym smakiem kwaskowatej cytryny. Takie żeberka możemy również ugrillować.
500 g żeberek wieprzowych
Przyprawa do mięsa
Sól z młynka
Pieprz z młynka
0,5 szklanki miodu
50 ml oleju z cytryną i bazylią
Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód z olejem mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy. Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut w 200*C.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/05/cytrynowo-miodowe-zeberka.html