Wykonanie
Pyszna
rybka pod wspaniałą
orzechową kruszonką - genialny pomysł na urozmaicenie pieczonej
rybki - u mnie był to
pstrąg łososiowy ale myślę, że jeszcze lepiej pasowałby tu
łosoś, choć generalnie można użyć jakiejkolwiek wyfiletowanej
ryby. Super pomysł na niestandardową
rybkę na nadchodzące Święta.
SKŁADNIKI:50 dag
łososia bez skóry lub filetów innej
rybysól,
pieprz, ulubiona
przyprawa do ryb1 łyżka
soku z cytryny1/2 świeżej
kajzerki5-7 dag
orzechów (laskowe, ziemne, włoskie)2 łyżki miękkiego
masła1.
Bułkę i
orzechy rozdrobnić w malakserze, dodać 2 łyżki miękkiego
masła i dokładnie wymieszać.2.
Rybę przyprawić, skropić
sokiem z cytryny i posypać kruszonką. Piec ok 20-25 minut w 200*C.Ja swoją
rybkę podałam z pyszna
sałatką z
sałaty lodowej,
pomidorków koktajlowych,
ogórka i
czerwonej cebulki z dressingiem 1000 wysp od Folwark .