Wykonanie
Pyszna i zdrowa przekąska idealna na niedzielne popołudnie :) post dzisiaj wyjątkowo późno dlatego, że prawie cały dzień dzisiaj spędziłam na zewnątrz, muszę wam powiedzieć, że spacery na mrozie są idealne dla każdego nawet dla małych dzieci, sanki, rzucanie
śnieżkami, ślizgawki lepienie bałwana to idealna terapia dla wszystkich zestresowanych, a po powrocie ciepła
herbata i pyszne przekąski :)
Składniki :7 łyżek
siemienia lnianego (najlepiej złotego ale można użyć też zwykłe brązowe)1 spora garść
jarmużu6 łyżek białego
sezamu6 łyżek
słonecznika6 łyżek
płatków quinoa (mogą być jaglane albo zmielone owsiane )50 ml
oleju roślinnegoprzyprawy do smaku
sól,
pieprzPrzygotowanie :
Siemię lniane zmielić,
jarmuż drobno posiekać, dodać do miski razem z resztą składników wymieszać i powoli dolewać
wodę ok. jednej szklanki, następnie masę (dość rzadką) przełożyć na papier do pieczenia położyć na wierzch drugi arkusz papieru i delikatnie rozwałkować, przełożyć na blaszkę i piec ok 25 minut w temperaturze 150 stopni, wyjąć blaszkę pokroić najlepiej nożem do pizzy i wstawić jeszcze na 25-30 minut w takiej samej temperaturze.