Wykonanie
Kinder pingui to pyszny batonik któremu trudno się oprzeć miłośnikom
czekolady.Puszysty,delikatny krem i akcent
czekolady po środku to musi być pyszne!Składniki na
biszkopt:5
jajek,3/4 szklanki
cukru,2/3 szklanki
mąki pszennej,1/3 szklanki
kakaoBiałka ubić na sztywno.Dosypywac po łyżce
cukru ciągle miksująć.Następnie dodawać po jednym
żółtku.Do masy przesiać
mąkę i wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto wylać na blachę 26/26 cm wyłożoną pergaminem i piec w 170 stopniach przez 35 minut.Gdy ciasto wyjmiemy z piekarnika rzucamy trzy
razy na podłogę z wysokości ok 50 cm.To sprawi że ciast będzie bardziej puszyste.Krem:500 ml
śmietanki 30%,3 łyżki
cukru pudru,250 g
serka mascarponePolewa:100g
gorzkiej czekolady,100g
mlecznej czekolady,4 łyżki
masłaSkładniki rozpuszczamy nad kompielą
wodną.Zimną kremówkę ubijamy dodając pod koniec
cukier i
serek.Krem musi być gładki.Zimny
biszkopt kroimy na dwie części.Dół smarujemy połową kremu następnie polewamy
czekoladą.Wkładamy na 5 minut do zamrażarki po czym smarujemy resztą kremu i pokrywamy pozostałym
biszkoptem.Górę polewamy pozostałą
czekoladą którą można posypać
kokosem.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.