ßßß
Kinder pingui to pyszny batonik któremu trudno się oprzeć miłośnikom czekolady.Puszysty,delikatny krem i akcent czekolady po środku to musi być pyszne!Składniki na biszkopt:5 jajek,3/4 szklanki cukru,2/3 szklanki mąki pszennej,1/3 szklanki kakaoBiałka ubić na sztywno.Dosypywac po łyżce cukru ciągle miksująć.Następnie dodawać po jednym żółtku.Do masy przesiać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto wylać na blachę 26/26 cm wyłożoną pergaminem i piec w 170 stopniach przez 35 minut.Gdy ciasto wyjmiemy z piekarnika rzucamy trzy razy na podłogę z wysokości ok 50 cm.To sprawi że ciast będzie bardziej puszyste.Krem:500 ml śmietanki 30%,3 łyżki cukru pudru,250 g serka mascarponePolewa:100g gorzkiej czekolady,100g mlecznej czekolady,4 łyżki masłaSkładniki rozpuszczamy nad kompielą wodną.Zimną kremówkę ubijamy dodając pod koniec cukier i serek.Krem musi być gładki.Zimny biszkopt kroimy na dwie części.Dół smarujemy połową kremu następnie polewamy czekoladą.Wkładamy na 5 minut do zamrażarki po czym smarujemy resztą kremu i pokrywamy pozostałym biszkoptem.Górę polewamy pozostałą czekoladą którą można posypać kokosem.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.