Wykonanie
Szybkie sałatki są przeze mnie najbardziej preferowane. Moja ulubiona z
surowym kalafiorem (>>>KLIK<<<) została nieco zmodyfikowana ;) I przyznam, że ta wersja również mi smakuje. Możecie do niej wkroić też
ogórka czy np.
por. U mnie taka minimalistyczna wersja, ale za to bardzo dobra. I
kalafior jest tutaj podgotowany, a nie jak w przypadku tej wspomnianej wyżej - surowy. Spróbujcie, testujcie, dodawajcie swoje ulubione składniki ;) Będzie pysznie - gwarantuje.
Co potrzebujemy:1
kalafior1 woreczek
ryżu długoziarnistegopołówka
czerwonej paprykiokoło 100 g
kukurydzy (u mnie połowa puszki)
koperek5-6 łyżek
majonezuok 50 g
jogurtu naturalnegoprzyprawy1.
Kalafior podgotowujemy - tak aby był delikatnie twardy i się nie rozleciał ;) Gotujemy
ryż.2. Do miseczki wrzucamy przestudzony
kalafior,
ryż,
kukurydzę,
paprykę pokrojoną w kostkę, posiekany
koperek. Wszystko mieszamy, dokładamy
jogurt i
majonez - stopniowo. Być może wystarczy mniejsza ilość :)SMACZNEGO ;)